Okategoriserade

Börja skolan

Det var jobbigt för H att börja skolan. H hade en kompis som var H:s trygghet sedan förskolan som han inte alltid fick vara i samma grupp som. När H inte hade stöd av sin kompis blev H ledsen och upprörd och ville inte vara i skolan. Dock fick jag alltid H till skolan trots att det ofta var gråt på morgonen.

När jag tänker på denna tiden tänker jag att H måste ha haft det så jobbigt. Jobbigt att ingen förstod vilket stöd han behövde.

Första och andra klass gick hyfsat för H. Skolan var inte rolig men det var mest protester när det var schemabrytande aktiviteter. Vi fick ofta höra att H behövde lära sig att sitta still och lyssna, ändå var det ingen i skolan som hade en tanke på diagnos.

I tredje klass började det bli riktigt stökigt. Det var en klass med många barn med särskilda behov och en pedagog som inte riktigt kunde hantera situationen. H hade varit väldigt uppskattad av kompisarna då H alltid gick med på att göra det som andra ville. I tredje klass började H hamna i fler och fler konflikter, kompisarna utvecklade sin sociala sida snabbare. H kunde inte tolka alla situationer som blev.

Samtidig fick jag höra att jag måste prata med H om att man inte får tetas och störa. Lärarna trodde alltså att han inte visste detta! H visste mycket väl hur man skulle uppföra sig men fick inte det stöd som behövdes för att klara av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s