Okategoriserade

”Det är viktigt att hen kommer till skolan”

Denna mening har jag hört så många gånger, både vad gäller H och L. Jag förstår att de som säger det bara menar väl men jag känner ändå ”what”???

Tror någon på allvar att jag inte vet att det är viktigt att barnen går i skolan? Tror någon att jag skulle kämpa dag och natt för att mina barn ska få möjlighet att gå i skolan för att jag anser att det inte är viktigt?

När L också började protestera mot att gå till skolan (när H redan var hemmasittare) fick vi höra att L kanske bara tog efter H. L tyckte säkert det verkade så roligt att vara ledsen, frustrerad och ensam så hen ville också prova på det! Kanske var vi föräldrar inte tillräckligt bestämda? Det berodde troligtvis på antingen oss föräldrar eller på L.

Inte kunde det väl vara så att båda mina barn stannade hemma för att skydda sig själva från en miljö som inte var anpassad efter deras behov och som bara fick dem att misslyckas dag efter dag. En miljö som sög all energi ifrån den?

Detta är ett ämne som vi behöver prata om mer. Vi behöver alla förstå att barn vill göra rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s